Webinar | Waarom games voor duurzaamheid?

Met Lindy Damen (eVRgreen) en Maarten Stevens (8D Games)

Games voor duurzaamheid, een baanbrekende benadering om positieve verandering te stimuleren. Bij 8D Games en eVRgreen geloven we dat gamification een krachtig middel is om duurzaamheid te bevorderen. Op deze pagina ontdek je wat games voor duurzaamheid zijn, wat de voordelen zijn, en lees je over diverse toepassingsmogelijkheden. Bekijk ook ons webinar, waarin Lindy Damen (eVRgreen) en Maarten Stevens (8D Games) dieper ingaan op dit onderwerp en inspirerende voorbeelden delen

Games voor Duurzaamheid

Wat zijn games voor duurzaamheid?

Innovatieve digitale tools die de kracht van gamification gebruiken om duurzaamheidsprincipes en -praktijken in de echte wereld te bevorderen. Deze games combineren entertainment, educatie en sociale impact om spelers te betrekken en bewustwording te creëren rond belangrijke duurzaamheidsthema’s. Denk aan klimaatverandering, recycling, energie-efficiëntie en nog veel meer. Met behulp van uitdagingen, beloningen en samenwerking stimuleren deze games positieve gedragsverandering en realiseren ze empowerment bij spelers.

Voordelen van games voor duurzaamheid

Allereerst maken dit soort games complexe duurzaamheidsconcepten toegankelijk en begrijpelijk voor een breed publiek. Door middel van interactieve gameplay en visuele representaties kunnen spelers direct de gevolgen van hun acties ervaren. Zo wordt invoelbaar hoe kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben op het milieu. Bovendien stimuleren games samenwerking en sociale betrokkenheid, omdat spelers vaak in teams werken om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Dit versterkt het gevoel van gemeenschap en de motivatie om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Toepassingen van games voor duurzaamheid

Games voor duurzaamheid worden op verschillende manieren toegepast in diverse sectoren. In het onderwijs kunnen ze dienen als educatieve hulpmiddelen om duurzaamheidsonderwerpen op een interactieve en boeiende manier over te brengen aan studenten. Bedrijven kunnen games gebruiken als onderdeel van hun CSR-programma’s (Corporate Social Responsibility) om medewerkers bewust te maken van duurzaamheidspraktijken binnen de organisatie. Daarnaast worden games ook ingezet in gemeenschappen en beleidsomgevingen om het bewustzijn en de betrokkenheid bij duurzaamheidsinitiatieven te vergroten.

Webinar: Games voor Duurzaamheid

Ontdek de kracht van gaming voor duurzaamheid tijdens ons webinar! Sluit je aan bij Lindy Damen van eVRgreen en Maarten Stevens van 8D Games, experts op het gebied van gamification en duurzaamheid. Leer hoe games duurzaam gedrag stimuleren en welke innovatieve toepassingen er zijn.

Conclusie

Games voor duurzaamheid zijn een krachtig middel geworden om mensen te betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken en gedragsverandering te stimuleren. Door de combinatie van entertainment, educatie en sociale impact kunnen deze games een positieve bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Wil je meer weten over serious gaming en hoe het wordt toegepast? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze andere artikelen in de kennisbank. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het ontdekken van de kracht van serious gaming.

Abonneer je op onze nieuwsbrief