Programmeur voor de klas

Leer samen een game programmeren

8D Games organiseert van oktober 2023 tot en met januari 2024 voor de tweede maal de workshopreeks ‘Programmeur voor de klas’. Ons team bezoekt basisscholen in Friesland toe om kinderen te leren wat programmeren is en wat je er allemaal mee kunt doen. Dat doen we – zoals alles – spelenderwijs. De programmeur heeft een game meegebracht, maar niet alles werkt zoals het zou moeten. Hoe zorgen we ervoor dat de superheld hoger kan springen of sneller kan rennen? Samen met de programmeur gaat de klas op zoek naar oplossingen in de code van het spel.

1
Geschikt voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar
2
Locatie: op school of op het kantoor van 8D Games
3
Groepsgrootte: ongeveer 20 leerlingen

Zelf een projectidee over onderwijs, programmeren en gaming?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Neem contact op met Maarten

Waar en voor wie?

‘Programmeur in de Klas’ is geschikt voor groep 6-8 van het basisonderwijs en klas 1 van het voortgezet onderwijs.

Wij kunnen de workshop bij jullie op locatie komen verzorgen. Wat we nodig hebben: een klaslokaal, een groep enthousiaste leerlingen en een digibord waar een laptop aan verbonden kan worden.

De workshops zijn beschikbaar op de momenten die zijn aangegeven in het aanmeldformulier.
Geef jouw klas op

Er zijn nog plekken beschikbaar in week 47, 49, 50 en week 2 en 3 van het nieuwe jaar.


Deelname is kosteloos, maar… vol = vol!

Na het aanmelden ontvangt u een bevestiging van de afspraak op het aangegeven mailadres.
Indien gewenst sturen we u vooraf het draaiboek van de workshop toe!

Programmeren is voor iedereen

8D Games maakt sinds 2014 serious games en gamifications. Dat doen we met een bevlogen team vol mensen die graag vertellen over hun vak. Waarom? Omdat het delen van kennis en ervaring mensen helpt om te groeien. Zeker voor kinderen en jongvolwassenen vinden we dit heel belangrijk.

Met Programmeur voor de Klas willen wij kinderen laten zien hoe leuk programmeren is. En vooral: dat iedereen ermee kan beginnen en het zeker niet alleen voor jongens of nerds is. Op dit moment is slechts slechts 16% van de mensen die werkzaam zijn in de IT-sector vrouw. Dat kan natuurlijk veel beter – en dat begint in de klas! 

Inkijkje in de gamingindustrie voor 220 Friese scholieren

‘Veel kinderen waren verrast dat er nog allerlei andere rollen zijn: projectleiders, game artists, onderzoekers, marketeers. En dat de gamingindustrie dus mensen met heel verschillende interesses en achtergronden nodig heeft.’…

Lees blog

Abonneer je op onze nieuwsbrief