Programmeur in de klas

Leer samen een game programmeren

Programmeren kun je leren! Liefst al van jongs af aan. Daarom organiseert 8D Games de workshop ‘Programmeur in de Klas’ voor het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Tijdens de workshop ontwerpen de kinderen een karakter voor het spel dat de programmeur heeft meegebracht. Het mooiste karakter brengen we tot leven in de game. Maar hoe zorgen we er nou voor dat deze superheld ook nog hoog kan springen of snel kan rennen? Samen met de programmeur zoekt de klas naar oplossingen in de code van het spel.

1
Geschikt voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar
2
Bij jullie in de klas of op kantoor bij 8D Games
3
Deelname is kosteloos: schrijf je klas snel in!

Zelf een projectidee over onderwijs, programmeren en gaming?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Neem contact op met Maarten

Wanneer en voor wie?

‘Programmeur in de Klas’ start in het najaar van 2022.

De workshop neemt ongeveer 2 uur in beslag. Wij kunnen langskomen op dinsdag, woensdag of donderdag.

Speciaal voor groep 7/8 van het basisonderwijs en klas 1/2 van het voortgezet onderwijs.

Geef jouw klas op

Wij kunnen de workshop verzorgen op scholen in Noord-Nederland. Kom je liever met de klas naar ons kantoor in Leeuwarden toe? Geef het aan!


Tip: wees er snel bij! Deelname is kosteloos, maar: vol = vol.

Programmeren is voor iedereen

8D Games maakt sinds 2014 serious games en gamifications. Dat doen we met een bevlogen team vol mensen die graag vertellen over hun vak. Waarom? Omdat het delen van kennis en ervaring mensen helpt om te groeien. Zeker voor kinderen en jongvolwassenen vinden we dit heel belangrijk.

Met Programmeur in de Klas willen wij kinderen laten zien hoe leuk programmeren is. En vooral: dat iedereen ermee kan beginnen en het zeker niet alleen voor jongens of nerds is. Op dit moment is slechts slechts 16% van de mensen die werkzaam zijn in de IT-sector vrouw. Dat kan natuurlijk veel beter – en dat begint in de klas! 

8D Games nieuwe partner van JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. JINC strijdt voor een maatschappij waarin ieder kind kansen krijgt en je achtergrond niet je toekomst bepaalt…

Lees blog

Abonneer je op onze nieuwsbrief