Programmeur voor de klas

Leer samen een game programmeren

8D Games organiseert vanaf oktober 2023 voor de tweede maal de workshopreeks ‘Programmeur voor de klas’. De workshops vinden plaats in op het kantoor van 8D Games in Leeuwarden. Een leuk en leerzaam uitje voor leerlingen tussen de 9 en 13 jaar.

Tijdens de workshop ontwerpt de groep een karakter voor een spel. Maar hoe zorgen we er nou voor dat deze superheld ook nog hoog kan springen of snel kan rennen? Samen met de programmeur gaat de klas op zoek naar oplossingen in de code van het spel.

1
Geschikt voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar
2
Locatie: kantoor van 8D Games (Leeuwarden)
3
Groepsgrootte: 10-20 leerlingen

Zelf een projectidee over onderwijs, programmeren en gaming?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Neem contact op met Maarten

Wanneer en voor wie?

‘Programmeur in de Klas’ is geschikt voor groep 6-8 van het basisonderwijs en klas 1 van het voortgezet onderwijs. De workshops zijn alleen beschikbaar op de momenten die zijn aangegeven in het aanmeldformulier.

Alle klassen zijn welkom, ongeacht locatie of onderwijstype. Let wel: de workshop wordt gegeven op het kantoor van 8D Games in Leeuwarden. Het is aan de leerkracht en/of ouders om de leerlingen veilig te brengen en halen.
Geef jouw klas op

Leerkrachten kunnen hun groep aanmelden en een tijdvak kiezen via onderstaand formulier. In totaal zijn er 10 workshops beschikbaar.

Deelname is kosteloos, maar… vol = vol!


Aanmelden kan van 20 september tot en met 6 oktober.

Programmeren is voor iedereen

8D Games maakt sinds 2014 serious games en gamifications. Dat doen we met een bevlogen team vol mensen die graag vertellen over hun vak. Waarom? Omdat het delen van kennis en ervaring mensen helpt om te groeien. Zeker voor kinderen en jongvolwassenen vinden we dit heel belangrijk.

Met Programmeur voor de Klas willen wij kinderen laten zien hoe leuk programmeren is. En vooral: dat iedereen ermee kan beginnen en het zeker niet alleen voor jongens of nerds is. Op dit moment is slechts slechts 16% van de mensen die werkzaam zijn in de IT-sector vrouw. Dat kan natuurlijk veel beter – en dat begint in de klas! 

Inkijkje in de gamingindustrie voor 220 Friese scholieren

8D Games verzorgde in samenwerking met JINC en DigiFonds Noord een half jaar lang de workshop ‘Programmeur in de Klas’. Ruim 220 scholieren tussen de 8 en 14 jaar maakten via deze weg kennis met programmeren en in het bijzonder het maken van serious games.

Lees blog

Abonneer je op onze nieuwsbrief