LEADER

Game over soft skills voor tieners

Samen met partners uit Nederland, Roemenië, Spanje, Malta en Denemarken ontwikkelen we een serious game die mbo-studenten traint in het ontwikkelen van soft skills: ‘zachtere’ vaardigheden die belangrijk zijn op de werkvloer.

Download LEADER via:


De kracht van LEADER

1
Gebaseerd op internationaal onderzoek naar soft skills
2
Veilige context om met verschillende rollen te oefenen
3
Getest door tieners in heel Europa
Interesse in een internationaal partnerschap?

Mail sven@8d-games.nl

Sven maakt graag kennis met je!

Hoe bereid je tieners voor op de eisen van de huidige arbeidsmarkt?

Voor succes op de werkvloer is vaak meer nodig dan alleen vakinhoudelijke kennis en kunde. Werkgevers zoeken werknemers die in potentie leiders kunnen worden. Daarvoor heb je ‘people skills’ – ook wel ‘soft skills’ – nodig. Dit zijn vaardigheden als goed communiceren, samenwerken, het overzicht bewaren en je werk productief indelen.

Lees meer over Europese partnerschappen

LEADER ondersteunt mbo-studenten bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. Het consortium bestaat uit partijen uit Nederland (Business Development FrieslandFriesland College), Roemenië, Spanje, Malta en Denemarken. Wij waren verantwoordelijk voor het game design en de grafische en technische ontwikkeling van het spel.

Zo hebben we het aangepakt

Het consortium heeft eerst in kaart gebracht welke ‘soft skills’ werkgevers graag zien in mbo-studenten die hun intrede doen op de arbeidsmarkt. Wat vinden zij belangrijke eigenschappen voor de mensen die bij hen op de werkvloer staan? Hieruit is een top 10 van zachte vaardigheden gerold die in de serious game aan de orde moesten komen.

Vervolgens zijn in alle partnerlanden jongeren benaderd om hun mening te geven over de ontwikkeling van de LEADER-game. In een reeks interviews probeerden we erachter te komen welke spelelementen het best passen bij Europese jongvolwassenen met een mbo-achtergrond. Waarop triggeren ze? Welke spelelementen vinden zij cool? Hoe moet zo’n game er grafisch uitzien? Zeker bij een jonge, digitaal zeer vaardige doelgroep is dit cruciaal. Sluit een game visueel en qua spelelementen niet aan bij hun belevingswereld, dan zullen ze er niet voor te enthousiasmeren zijn.

Leader
Ontwerp LEADER

Deze power-up hebben we gerealiseerd

De LEADER Game is gratis beschikbaar via de Google Play Store en de Apple App Store. Op het bijbehorende e-learningplatform vind je als docent alle materialen en uitbreidingen die nodig zijn om van de game een succes te maken in jouw lesprogramma. Bekijk de tutorial en ga aan de slag!

Op zoek naar gedragsverandering?

Vragen over de LEADER-game?

Mail bas@8d-games.nl

Neem contact op met projectleider Bas

Begin met ons creatieve starttraject. Samen met jou, de doelgroep en alle andere betrokkenen leggen we een stevige fundering onder je serious game of gamification. Meer draagkracht, minder risico’s tijdens het ontwikkelproces.

Dit project draagt bij aan SDG #8 Decent Work and Economic Growth en SDG #17 Partnership for the Goals. De serious game LEADER dient als platform voor het ontwikkelen van cruciale soft skills voor mbo-leerlingen en biedt een vorm van verbinding en samenwerking tussen landen. De game is zorgvuldig ontworpen en ontwikkeld, met inbreng van de studenten zelf, om te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de doelgroep. Dankzij LEADER kunnen studenten samen met docenten kosteloos een toffe leerervaring opdoen, die hen in de toekomstige arbeidsmarkt goed van pas gaat komen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief