Missie Master

De app die bewegen en leren leuk maakt

Missie Master brengt de digitale generatie in beweging met een beweegapp voor kinderen. Buurtsportcoaches voeren missies in en kinderen worden uitgedaagd – al spelend en bewegend – gadgets en medailles te verdienen voor hun eigen spion in de app.

De kracht van Missie Master


1
Brug tussen ‘online’ spelen en ‘offline’ bewegen
2
In heel Nederland inzetbaar voor (sport)organisaties en gemeenten
3
Meer motivatie door inzet van gamification
Ook aansluiten bij Missie Master?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Maarten denkt graag mee!

Missie Master- Beweegapp voor kinderen

Bewegingsarmoede bestrijden met slimme gamifications

Kinderen in Nederland bewegen te weinig. Maar liefst 46% van de kinderen tot 11 jaar haalt de landelijke beweegrichtlijn niet. Een belangrijke factor die hierin meespeelt: kinderen brengen veel tijd door achter hun computers en telefoons. Maar wat nou als we juist die smartphone gebruiken om kinderen te motiveren weer lekker buiten te spelen?

Met Missie Master brengen we kinderen in beweging op een manier die aansluit bij hun belevingswereld. Via de app voeren ze spannende spionnenmissies uit in hun eigen buurt. Missie voltooid? Dan verdien je als speler gadgets voor je eigen spion. Gemeenten en (sport)organisaties door heel Nederland kunnen aansluiten met een eigen account.

Zo hebben we het aangepakt

In samenwerking met Sportbedrijf Drachten hebben we een eerste pilotversie van Missie Master gerealiseerd. Tijdens het ontwikkelproces werd de doelgroep intensief betrokken bij zowel het artwork als de gameplay. Wat voor karakters spreken hen aan? En wat voor kleuren en stijlen? Op basis van hun feedback en het gebruik in de regio Smallingerland is de app doorontwikkeld voor gebruik in heel Nederland. Via een gebruiksvriendelijke back-end kunnen sportcoaches eenvoudig zelf missies creëren voor hun eigen regio.

Case: Missie Master

“Missie Master voegt veel extra’s toe aan onze activiteiten en biedt de mogelijkheid om alle losse activiteiten aan elkaar te koppelen. Ik merk dat kinderen het interessant vinden dat we middels missies, codes en medailles meer te bieden hebben dan alleen de activiteit of les.”

Sietse Pieksma

Buurtsportcoach

Beweegapp voor kinderen
Karakterontwerp Missie Master

Deze power-up hebben we gerealiseerd

Missie Master wordt al ingezet door verschillende sportorganisaties in Noord-Nederland. En sinds de livegang zijn er ruim 13308 spannende spionnenmissies voltooid door kinderen die via hun buurtsportcoach met de app zijn gaan spelen! Niet alleen beweegmissies met GPS kregen een plek, maar ook vragen over leefstijl en voeding lenen zich prima voor een educatieve missie. Zo bevorderen we een actieve en gezonde leefstijl, van jongs af aan.

Beweegapp voor kinderen
Missie Master in gebruik bij Sportbedrijf Drachten

Op zoek naar gedragsverandering?

Aansluiten bij Missie Master?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Neem contact op met Maarten over de mogelijkheden!

Begin met ons creatieve starttraject. Samen met jou, de doelgroep en alle andere betrokkenen leggen we een stevige fundering onder je serious game of gamification. Meer draagkracht, minder risico’s tijdens het ontwikkelproces.

Dit project draagt bij aan SDG #3 Good Health and Well-Being. Door Missie Master te spelen, worden kinderen gemotiveerd om te sporten door interessante (online) uitdagingen aan te bieden. Om deze uitdagingen te voltooien, moeten kinderen fysieke bewegingen uitvoeren. Zo bevordert het spel een gezondere en energieke levensstijl bij kinderen.

Lees meer over games voor preventieve zorg

Abonneer je op onze nieuwsbrief