Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. JINC strijdt voor een maatschappij waarin ieder kind kansen krijgt en je achtergrond niet je toekomst bepaalt. 8D Games gaat als nieuwe partner bijdragen aan deze missie. Onder andere met inspirerende activiteiten die laten zien wat er allemaal mogelijk is op het vlak van studiekeuze en loopbaan.

Via het JINC-programma maken kinderen tussen de 8 en 16 jaar kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 63.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. Dat sluit naadloos aan bij de ambitie van 8D Games om kinderen en jongeren spelenderwijs een power-up te geven voor het leven.

Inspireren op het vlak van studiekeuze en loopbaan

Maarten Stevens, CEO van 8D Games: “Met onze games willen we vaardigheden overbrengen die je niet noodzakelijk in de klas leert, maar die je wel nodig hebt voor een gezond en gelukkig leven. De kans krijgen om nieuwe ervaringen op te doen – en de durf hebben om deze kansen ook aan te grijpen – is daar onderdeel van. Zeker op het vlak van studiekeuze en loopbaan is het belangrijk dat kinderen van jongs af aan zien welke mogelijkheden er zijn. JINC doet dat heel mooi met activiteiten als de Bliksemstages en Baas voor een Dag. We kijken ernaar uit daar met 8D Games bij aan te sluiten.”

Ook Bianca Akkerman-Joustra, vestigingsmanager bij JINC Leeuwarden, is blij met de samenwerking: ‘Dankzij dit nieuwe partnerschap kunnen we kinderen de wereld laten ontdekken van serious games, creatief ondernemerschap en IT. Een wereld die we tot nu toe nog niet voldoende hebben kunnen laten zien.’

Bliksemstage over ondernemerschap

De eerste JINC-activiteit bij 8D Games staat al op de planning. Stevens: ‘Op woensdag 6 juli komt er al een enthousiaste groep vmbo-leerlingen bij ons langs op kantoor om een en ander te leren over economie en ondernemerschap. Daar gaan we natuurlijk een leuke en speelse vorm voor verzinnen; we blijven immers een gamebedrijf!’

Meer informatie over de initiatieven van JINC is te vinden op www.jinc.nl. Bedrijven in Leeuwarden die willen aansluiten kunnen contact opnemen via deze pagina.

Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail maarten@8d-games.nl

Maarten denkt graag mee!

Abonneer je op onze nieuwsbrief