Game ontwikkeling met het starttraject

Het Starttraject helpt je op weg


Stel, je hebt een fantastisch idee voor een serious game. Maar dan? Waar begin je? Hoe vind je je weg door alle technische begrippen? En hoe weet je nou zeker dat er draagkracht is voor deze oplossing? Als opdrachtgever is het spannend om direct een langdurig ontwikkeltraject aan te gaan. Daarom bieden wij een losstaand Starttraject aan. Samen met jou, eindgebruikers beantwoorden we alle belangrijke vragen en leggen we de blauwdruk voor jouw serious game.

De voordelen

1
Van abstract idee naar tastbaar creatief concept
2
Creëert draagkracht bij eindgebruikers en (interne) belanghebbenden
3
Verkleint de risico’s tijdens de grafische en technische ontwikkeling
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan denkt graag mee!

Hoe ziet het Starttraject eruit?


Ons Starttraject bestaat uit zes stappen: een kadergesprek, probleemstorm, visualisatiefase, creatieve brainstorm, pitch en een go/no-go moment. Tijdens iedere stap borgen wij dat de juiste vragen aan de orde komen en dat creatieve energie zo efficiënt mogelijk wordt benut.

De doorlooptijd van ons Starttraject is gemiddeld 6 tot 8 weken. Aan het einde van de rit ligt er een gedegen blauwdruk voor jouw serious game. Blijkt dit toch niet de goede oplossing voor jullie uitdaging? Geen zorgen: je zit nergens aan vast.

Bekijk de brochure

Download onze uitgebreide brochure om meer te lezen over alle stappen die wij nemen in het Starttraject.

Een belangrijke voorwaarde die we hebben meegenomen is schaalbaarheid; blijkt het prototype effectief, dan moet het voor het hele werkveld haalbaar en eenvoudig zijn om de tool ook te gaan gebruiken.

Case: Stichting Milo – Prototype

Stichting Milo & OOK-OC!

Manager Diagnostiek en Behandeling

“Het was verrijkend om met 8D Games over onze onderzoeksthema’s te praten. Het team kwam met creatieve invalshoeken en brainstormtechnieken. Dit leverde voor ons weer nieuwe ideeën en inzichten op.”

Annelies Kassenberg

Lector Jeugd en Leefomgeving bij Hanzehogeschool Groningen

“Tijdens de ontwikkelfase konden we vertrouwen op de expertise van 8D Games en daardoor de vaart maken die nodig was bij dit project.”

Case: Data Detox Game

Wai-See Bos

Educatiespecialist

“Tijdens het spelen waren de patiënten zich veel minder bewust van hun klachten, waardoor zij zich vrijer bewogen. Het verleggen van de focus biedt duidelijk mogelijkheden. In dit geval is de naam ‘serious gaming’ dus onjuist, het maakt de oefeningen juist minder serieus; haalt de angel eruit.”

Lise Beumeler

Promovenda Rijksunversiteit Groningen (Campus Fryslân)

“I experience the people at 8D Games as charismatic and passionate. In addition, they work in a very structured way. Leti Arts has done quite a few international collaborations before and those were not all such a smooth ride like Shkorey has been so far.”

Case: Game over seksuele gezondheid

Eyram Tawia

CEO

Deze projecten zijn al tot stand gekomen met behulp van het Starttraject!

Hoe maken we gebarentaal leren laagdrempeliger?

Handlantis

Serious game over Nederlands Ondersteund met Gebaren

Wie kent het niet? Je wilt een nieuwe taal leren, maar na een paar dagen intensief oefenen heb je de neiging om het op te geven. Een taal leren is een tijdrovend en moeilijk proces. Dit geldt ook voor gebarentaal. Terwijl het voor kinderen met gehoorproblemen juist ontzettend helpend is wanneer de omgeving hier vaardig in is.

In samenwerking met Pento Audiologisch Centrum ontwikkelden wij Handlantis, een spel op de laptop waarmee je op een leuke en motiverende manier aan de slag kunt met Nederlands Ondersteund met Gebaren (NmG).

Gamification

Spelenderwijs oefenen met lezen en spreken

Samen met het Centre for Language and Speech Technology van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft team 8D Games onderzoek gedaan naar de inzet van spraaktechnologie en gaming voor het bevorderen…
Serious game

Game over seksuele gezondheid

Shkorey (‘schatje’ in het Tigrinya) ontwikkelt een digitale spelomgeving die Eritrese nieuwkomers in Nederland voorziet van informatie over het menselijk lichaam, seksualiteit, geboortezorg en het opvoeden van kleine kinderen in…
Serious game

Ondersteunde Communicatie (OC) leren via een game?

Ondersteunde Communicatie (OC) is de inzet van alternatieve communicatievormen en -middelen voor mensen die niet of moeilijk spreken. Voor kinderen met een communicatieve beperking is het erg belangrijk dat de…

Sparren over een starttraject?

Een gesprek werkt verhelderend, heb je veel vragen, neem contact op! Johan, Maarten en Jeanneau drinken graag een bakje koffie met jou om te kijken hoe jij kan starten met het ontwikkelen van een serious game en welke stappen hierbij komen kijken.

Abonneer je op onze nieuwsbrief