Game ontwikkeling met het starttraject

Het Starttraject helpt je op weg


Stel, je hebt een fantastisch idee voor een serious game. Maar dan? Waar begin je? Hoe vind je je weg door alle technische begrippen? En hoe weet je nou zeker dat er draagkracht is voor deze oplossing? Als opdrachtgever is het spannend om direct een langdurig ontwikkeltraject aan te gaan. Daarom bieden wij een losstaand Starttraject aan. Samen met jou, eindgebruikers beantwoorden we alle belangrijke vragen en leggen we de blauwdruk voor jouw serious game.

De voordelen van het starttraject

1
Van abstract idee naar tastbaar creatief concept
2
Creëert draagkracht bij eindgebruikers en (interne) belanghebbenden
3
Verkleint de risico’s tijdens de grafische en technische ontwikkeling
Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan denkt graag mee!

Hoe ziet het Starttraject eruit?


Ons Starttraject bestaat uit zes stappen: een kadergesprek, probleemstorm, visualisatiefase, creatieve brainstorm, pitch en een go/no-go moment. Tijdens iedere stap borgen wij dat de juiste vragen aan de orde komen en dat creatieve energie zo efficiënt mogelijk wordt benut.

De doorlooptijd van ons Starttraject is gemiddeld 6 tot 8 weken. Aan het einde van de rit ligt er een gedegen blauwdruk voor jouw serious game. Blijkt dit toch niet de goede oplossing voor jullie uitdaging? Geen zorgen: je zit nergens aan vast.

Bekijk de brochure

Download onze uitgebreide brochure om meer te lezen over alle stappen die wij nemen in het Starttraject.

Sparren over een starttraject?

Een gesprek werkt verhelderend, heb je veel vragen, neem contact op! Johan, Maarten en Jeanneau drinken graag een bakje koffie met jou om te kijken hoe jij kan starten met het ontwikkelen van een serious game en welke stappen hierbij komen kijken.

Een belangrijke voorwaarde die we hebben meegenomen is schaalbaarheid; blijkt het prototype effectief, dan moet het voor het hele werkveld haalbaar en eenvoudig zijn om de tool ook te gaan gebruiken.

Case: Stichting Milo – Prototype

Stijn Deckers

Manager Diagnostiek en Behandeling

“Het was verrijkend om met 8D Games over onze onderzoeksthema’s te praten. Het team kwam met creatieve invalshoeken en brainstormtechnieken. Dit leverde voor ons weer nieuwe ideeën en inzichten op.”

Annelies Kassenberg

Lector Jeugd en Leefomgeving bij Hanzehogeschool Groningen

“Tijdens de ontwikkelfase konden we vertrouwen op de expertise van 8D Games en daardoor de vaart maken die nodig was bij dit project.”

Case: Data Detox Game

Wai-See Bos

Educatiespecialist

“Tijdens het spelen waren de patiënten zich veel minder bewust van hun klachten, waardoor zij zich vrijer bewogen. Het verleggen van de focus biedt duidelijk mogelijkheden. In dit geval is de naam ‘serious gaming’ dus onjuist, het maakt de oefeningen juist minder serieus; haalt de angel eruit.”

Lise Beumeler

Promovenda Rijksunversiteit Groningen (Campus Fryslân)

“I experience the people at 8D Games as charismatic and passionate. In addition, they work in a very structured way. Leti Arts has done quite a few international collaborations before and those were not all such a smooth ride like Shkorey has been so far.”

Case: Game over seksuele gezondheid

Eyram Tawia

CEO

Abonneer je op onze nieuwsbrief