Data Detox Game

Game over digitale veiligheid

Beschikbaar in: &

De Data Detox Game is een serieus leuke surfgame voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het spel biedt een speelse opmaat voor een gesprek over digitale privacy en is jaarlijks onderdeel van de Week van de Mediawijsheid.

De kracht van deze game

1
Meest gespeelde spel van de Week van de Mediawijsheid
2
Speelse opmaat voor een gesprek over digitale privacy
3
Ontwikkeld en getest met kids tussen de 8 en 12 jaar
Meer weten over deze ontwikkeling?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan vertelt je graag meer

Data Detox

Leren over digitale privacy met een serious game

Mediawijsheid wordt steeds belangrijker, ook voor jonge kinderen. Hoe leer je hen op een aansprekende manier dat in de online wereld voorzichtigheid en gezond verstand geboden is, zodat ze van jongs af aan bewust omgaan met hun digitale privacy? Met de Data Detox Game! Een serieus leuke surfgame voor kinderen van 8 tot 12 jaar die op speelse wijze complexe onderwerpen aansnijdt, van phishing tot internetcookies.

FERS (voorheen Bibliotheekservice Fryslan) kwam bij ons met de wens hun eerder gerealiseerde ‘Data Detox Kit’ verder uit te bouwen met een educatieve game voor basisschoolkinderen. Al brainstormend met projectleider Jeroen de Boer zijn we op zoek gegaan naar manieren om lastige vraagstukken te vertalen naar de belevingswereld van de doelgroep. Leerzaam en leuk moesten natuurlijk hand in hand gaan. 

Zo hebben we het aangepakt

Met kinderen van basisschool Op ‘e Trije in Ferwert hebben we de conceptgame in verschillende stadia getest. Vinden ze het artwork leuk? Hoeveel uitleg hebben de kinderen nodig en in hoeverre begrijpen ze de boodschap van de game? (En niet onbelangrijk: moet er nog een ‘extra boest’ bij?!) De testen hebben ervoor gezorgd dat we samen met FERS tot een product zijn gekomen dat écht aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep. Sterker nog: sommige kinderen konden niet wachten tot de lancering. 

Case: Data Detox Game

“Tijdens de ontwikkelfase konden we vertrouwen op de expertise van 8D Games en daardoor de vaart maken die nodig was bij dit project.”

Wai-See Bos

Educatiespecialist

Test sessie data detox
Testen op basisschool Op’e Trije

Deze power-up hebben we gerealiseerd

In de Data Detox Game zoek je, surfend over het web, naar de schat van een legendarische hacker. Maar pas op, er zijn andere kapers op de kust! Accepteer je alle cookies die je tegenkomt, puur om je tegenstanders voor te blijven? En geef je altijd persoonlijke informatie vrij wanneer je daarom gevraagd wordt? Tipje van de sluier: de beste schatzoeker is degene die weet wat ‘ie prijsgeeft…

De Data Detox Game werd gelanceerd in de Week van de Mediawijsheid van 2019. Sindsdien is het spel al meer dan 500.000 keer uitgespeeld door Nederlandse basisschoolkinderen!

Meer weten over deze game over digitale privacy?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan vertelt je graag meer!

Abonneer je op onze nieuwsbrief