BetterACT

Beter omgaan met stress

Samen met partners uit Italië, Kroatië, Roemenië en Ierland werken we aan een serious game die jongerenwerkers de beginselen van Acceptence and Commitment Therapy (ACT) bijbrengt. Zij kunnen deze kennis vervolgens inzetten binnen hun werk en de ACT-methode overbrengen op de jongeren met wie zij werken.

De kracht van BetterACT


1
Mix tussen online en offline leren
2
Actief aan de slag met de lesstof
3
De speelse vorm maakt het onderwerp ‘stress’ luchtiger
Internationale samenwerking bespreken?

Mail sven@8d-games.nl

Sven denkt graag mee!

Mentale gezondheid verbeteren met een game

Acceptance and commitment therapy (ACT) is een vorm van cognitieve gedragstherapie. Het is een psychologische interventie gericht op het verbeteren van de ‘mentale veerkracht’. Dit soort veerkracht zorgt ervoor dat mensen beter in contact kunnen blijven met zichzelf, ook wanneer er dingen tegenzitten of een situatie stressvol is. 

Hoe breng je dit soort theorie om emotioneel weerbaarder te worden nou op een moderne, aantrekkelijke manier over? Zeker voor jongerenwerkers en kwetsbare jongeren klinkt het al snel als een zoveelste, zweverige therapievorm. De serious game BetterACT maakt de theorie en oefeningen concreter, actiever en aantrekkelijker.

Zo hebben we het aangepakt

In samenwerking met vooraanstaande therapeuten die werken met ACT-therapie is de inhoud en het gameconcept gerealiseerd. Hoe meer de speler leert over de grondbeginselen van ACT, hoe mooier de tuin in het spel opbloeit. Wij waren verantwoordelijk voor zowel het grafische design als de technische realisatie van de game. Speciale aandacht is uitgegaan naar de look and feel: kalmerende kleuren, beslist geen ‘klinische’ uitstraling en veel ronde vormen.

Tussentijds overleg met internationaal consortium

Deze power-up hebben we gerealiseerd

Via de BetterACT game verkennen spelers alle ingrediënten die je nodig hebt om mentaal veerkrachtig te worden: Mindfulness, Waarden, Acceptatie, Defusie, Zelf als Context, Toegewijde Actie en Zelfcompassie. Het spel is gratis beschikbaar in maar liefst zeven talen, zodat het jeugdwerk in heel Europa profijt heeft van de uitkomsten van het project. Nieuwsgierig? Download BetterACT via de projectwebsite.

Op zoek naar gedragsverandering?

Informatie op interactieve manier presenteren?

Mail bas@8d-games.nl

Neem contact op met Bas, game designer bij 8D Games

Begin met ons creatieve starttraject. Samen met jou, de doelgroep en alle andere betrokkenen leggen we een stevige fundering onder je serious game of gamification. Meer draagkracht, minder risico’s tijdens het ontwikkelproces.

BetterACT draagt bij aan de Sustainable Development Goals nummer #3 Good Health and Wellbeing en #4 Quality of Education, door op een aantrekkelijke en moderne manier mentale weerbaarheid te vergroten. Door dit spel te gebruiken kunnen kwetsbare jongeren in een veilige en uitnodigende omgeving de basis van Acceptance and Commitment Therapy leren. De rustgevende kleuren en ronde vormen van het spel maken toegankelijk, waardoor het een krachtig hulpmiddel is om de geestelijke gezondheid en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief