SustainAgri

Duurzaam ondernemerschap in de landbouw

Samen met partners uit Italië, Griekenland, Cyprus, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië bouwden we een educatieve game die jonge agrariërs op aan de slag zet met het Triple Bottom Line Model (TBM). Spelenderwijs leren zij over een goede balans tussen profit, people and planet! 🍃

Download SustainAgri via:

De kracht van SustainAgri


1
Spelenderwijs leren over duurzaam ondernemerschap
2
Gebaseerd op het Triple Bottom Line Model (TBM)
3
Direct inzicht in de impact van je keuzes

sustainable agriculture game

Hoe stimuleren we jonge agrariërs om duurzamer te ondernemen?

Verduurzaming van de landbouw staat hoog op de Europese agenda. Met duurzame landbouw zorgen we samen voor minder schadelijke uitstoot naar bodem, lucht en water en voor meer biodiversiteit en dierenwelzijn. Maar hoe brengen we die verandering teweeg? En wat kunnen Europese landen op dit vlak van elkaar leren?

Het Europese project SustainAgri richt zich specifiek op de agrariërs van de toekomst. Jonge mensen die zich voorbereiden op het runnen van een eigen bedrijf in de landbouwsector. Binnen dit project ontwikkelden wij een serious game die inzicht verschaft in de manieren waarop profit, planet en people samenhangen.

Zo hebben we het aangepakt

Samen met onze internationale partners hebben we eerst flink onderzoek gedaan naar de doelgroep. Er vonden interviews en groepsdiscussies met jonge landbouwondernemers plaats n Italië, Griekenland, Cyprus, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. Dit bracht de wensen en behoeften van de jonge agrariërs in Europa in kaart. Pas daarna is de ontwikkeling van de game van start gegaan. Aan de basis van het spel ligt het TBM-framework. Complexe materie en juist daarom heel geschikt om – voor deze jonge doelgroep – in een interactieve vorm te gieten. Wij namen de gameplay, technische en grafische ontwikkeling van de game voor onze rekening.

sustainable agriculture game
Studenten maken kennis met SustainAgri

“Studenten vertellen dat ze het fijn vinden om op deze manier meer te leren over het onderwerp, maar ook om er met elkaar over in gesprek te gaan. Het spel verlaagt de drempel om ideeën uit te wisselen.”

Case: Om Tafel

Gelein Biewenga

Docent-onderzoeker

Deze power-up hebben we gerealiseerd

De SustainAgri game zet spelers op spelenderwijs aan de slag met alle keuzes die bij innovatie en duurzaamheid komen kijken. Aan de basis van de game ligt een swipesysteem. Als speler krijg je dilemma’s voorgeschoteld: hoe zou jij in deze situatie handelen? Je keuze maak je kenbaar door naar links, rechts, boven of beneden te swipen. Direct na het maken van je keuze zie je terug welke impact jouw beslissing heeft op de drie p’s: profit, planet and people. Voor iedere ‘p’ krijg je een score. Uiteraard is het de bedoeling een goede balans te vinden. Zo komt het TBM-framework tot leven en kun je er actief mee aan de slag.

De game wordt momenteel getest door het partnerschap. Na de lancering is het spel gratis beschikbaar en zal het ingezet worden in klassikale settings. Lees meer op de projectwebsite.

sustainable agriculture game
Internationale projectvergadering
Meer weten over SustainAgri?

Mail stephan.burghout@8d-games.nl

Stephan is je man!

Abonneer je op onze nieuwsbrief