Handlantis

Gebarentaal leren met een game

Op verzoek van ouders met slechthorende kinderen heeft 8D Games samen met Pento Audiologisch Centrum een serious game over gebarentaal ontwikkeld. In de kleurrijke onderwaterwereld van Handlantis speel je de verzorger van een vis met een gehoorbeperking. Zo maak je op laagdrempelige wijze kennis met ‘Nederlands ondersteund met Gebaren’.

De kracht van Handlantis


1
Exacte gebaarherkenning via camera voor het oefenen van de handgebaren
2
Gratis op je eigen tempo oefenen in thuissituatie
3
Vormgeving en thematiek die aansluit bij ouders en kind
Meer weten over serious gaming voor de zorg?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan kan je er alles over vertellen!

Leuker gebarentaal leren met een spel

Wie kent het niet? Je wilt een nieuwe taal leren, maar na een paar dagen intensief oefenen heb je de neiging om het op te geven. Een taal leren is een tijdrovend en moeilijk proces. De lesstof wordt daarnaast vaak droog of saai aangeboden. Dit probleem doet zich ook voor bij het leren van Nederlands met Gebaren (NmG).

Bij NmG praat je met je kind en ondersteun je de belangrijkste woorden met gebaren. Familie, vrienden en andere belangrijke personen in de omgeving van een slechthorend kind hebben soms een extra duwtje in de rug nodig om deze wijze van communicatie te leren. De serious game Handlantis ondersteunt hierbij.

Zo hebben we het aangepakt

Handlantis is ontstaan vanuit de mooiste situatie denkbaar, namelijk vanuit de doelgroep zelf. Een ouder met een kind met gehoorproblemen klopte bij ons aan met de vraag of gaming iets zou kunnen betekenen bij het aanleren van NmG. Natuurlijk wilden we met die vraag graag aan de slag! We zochten de samenwerking op met de experts van Pento Audiologisch Centrum en gingen aan de slag met een creatief concept. Wat nou als het spel zich zou afspelen in een wereld waarin geluid helemaal anders klinkt? De onderwaterwereld van Handlantis was geboren.

Case: Handlantis

“Als nieuwe ouder komt er veel op je af en dan hoor je ook nog eens dat je gebaren zou kunnen leren. Met de game kan je alvast een voorproefje nemen en zien hoe leuk het kan zijn om te gebaren.”

Georgine Oele

Pento Audiologisch Centrum Friesland

Gebarentaal leren met game
Testen van Handlantis met experts, ouders en kinderen

Deze power-up hebben we gerealiseerd

Lees meer over: Serious games in de zorg

Handlantis biedt de speler een veilige omgeving waar hij of zij met plezier gebaren kan leren. Als zeemeermin help je je buddy (met CI implantaat) de kamer op te ruimen. Om dit voor elkaar te krijgen, voer je situatie-gerelateerde gebaren uit voor een webcam. Ieder gebaar is zorgvuldig uitgekozen door professionals, zodat de gebaren goed aansluiten bij het dagelijks leven van een slechthorend of doof kind.

Het spel geeft ouders (en oppas, opa’s, oma’s of buren) de kans om op hun eigen tempo te oefenen met gebaren. Daarnaast zijn de gebaren verpakt in een visueel en leuk verhaal en wordt de speler ter opfrissing regelmatig getoetst. Hoewel het gebarenspel niet een gebarencursus vervangt, is het daarvoor wel een uitstekende introductie.

Nieuwsgierig? Handlantis is gratis verkrijgbaar via Pento Audiologisch Centrum.

Gebarentaal leren met game

Op zoek naar gedragsverandering?

Vragen? Of even sparren?

Bel 058 843 57 57

Mail johan@8d-games.nl

Johan denkt graag mee!

Begin met ons creatieve starttraject. Samen met jou, de doelgroep en alle andere betrokkenen leggen we een stevige fundering onder je serious game of gamification. Meer draagkracht, minder risico’s tijdens het ontwikkelproces.

Dit project draagt bij aan SDG #4 Quality Education en SDG#10 Reduced Inequalities. De serious game Handlantis leert gebarentaal aan naasten van slechthorende kinderen. Doordat gezinsleden via gebarentaal kunnen communiceren, krijgen slechthorende kinderen toegang tot een taal die ze begrijpen. Het vergroot hiermee het leervermogen, wat essentieel is voor het bereiken van kwaliteitsonderwijs (SDG 4). Door een meer inclusieve omgeving te creëren, moedigt het ook acceptatie en begrip aan, wat essentieel is om ongelijkheden te verminderen (SDG 10).

Abonneer je op onze nieuwsbrief